Hollywood Smile

Šta je „Hollywood Smile“?

„Hollywood smile“ je izraz koji se koristi u stomatologiji da opiše izuzetno beli i estetski privlačan osmeh. Ovaj termin potiče od činjenice da je u filmskoj industriji, posebno u Holivudu, lep i blistav osmeh često smatran standardom lepote i privlačnosti.
Hollywood smile predstavlja potpunu rekonstrukciju svih zuba u gornjoj i donjoj vilici izradom bezmetalnih krucina(cirkonija krunice).Radi se na zubima i nadoknadjuju se zubi koji nedostaju izradom  mostoma ili u odredjenim uslovima izradim krunica i mostova na implantima.Pacijent bira boju po svojoj zelji od vise nijansi ekstra svetlih(hollywood-skih boja) do boja koje pripadaju spektru prirodnih.

Osobe koje se odluče za postizanje „Hollywood smile“ obično žele postići sledeće karakteristike:

  • Bela i Jednaka Boja Zuba: Belina zuba je ključna karakteristika. Pacijenti često žele izrazito bele zube koji su ravnomerno obojeni.
  • Ravni Zubi: Osmeh se često smatra atraktivnijim ako su zubi ravni i dobro poravnati. Ortodontske metode poput proteza ili Invisalign-a mogu pomoći postizanju ovog cilja.
  • Estetski Materijali: Materijali kao što su bezmetalne krunice, cirkonijumske krunice i estetske plombe mogu se koristiti kako bi se postigao estetski privlačan izgled zuba.
  • Estetski Radovi: Postupci poput beljenja zuba, estetskih fasetica ili lumina, kao i drugi kozmetički dentalni tretmani, mogu doprineti postizanju „Hollywood smile“.
  • Simetrija i Proporcije: Estetski osmeh često uključuje simetrično postavljene zube, kao i određene proporcije između zuba, desni i usana.
  • Zdrava Desni: Zdravlje desni takođe ima važnu ulogu u estetici osmeha. Desni treba da budu ružičaste i zdrave, bez znakova upale ili retrakcije.

Postizanje „Hollywood smile“ obično zahteva saradnju između pacijenta i stomatologa. Stomatolog će oceniti trenutno stanje pacijentovih zuba, saslušati želje pacijenta i predložiti odgovarajuće estetske tretmane kako bi se postigao željeni rezultat. Važno je napomenuti da je svaki osmeh jedinstven i da estetika zuba zavisi od individualnih preferencija i karakteristika lica.

Pošaljite upit

Pozovite nas ili popunite formular ispod i mi ćemo vas kontaktirati. Trudimo se da na sve upite odgovorimo u roku od 24 sata.