Lasersko Beljenje Zuba

Lasersko beljenje zuba je jedna od metoda za postizanje svetlije i belje boje zuba. Ovaj postupak koristi lasersku tehnologiju u kombinaciji sa specifičnim beljenjem sredstvom kako bi se ubrzao proces beljenja. Ovaj tretman obično se izvodi u stomatološkoj ordinaciji i pruža brze rezultate. Evo kako lasersko beljenje zuba obično funkcioniše:

Evo kako lasersko beljenje zuba obično funkcioniše:

  • Priprema:Pre početka postupka, stomatolog će pregledati pacijentove zube i desni kako bi se osiguralo da su u dobrom zdravstvenom stanju za beljenje. Takođe, može se napraviti dokumentacija o trenutnoj boji zuba kako bi se kasnije uporedili rezultati.
  • Zaštita Desni i Tkanina:Stomatolog će zaštiti desni, obraze i usne pacijenta postavljanjem barijere ili aplikacijom zaštite kako bi se sprečilo iritiranje okolnih tkiva.
  • Aplikacija Beljenja Sredstva:Beljenje sredstvo, obično na bazi vodonika peroksida, nanosi se na površinu zuba. Ovo sredstvo je aktivator za beljenje i pomaže u razgradnji pigmenta koji doprinosi tamnijoj boji zuba.
  • Aktivacija Lasera:Laserski zraci se primenjuju na beljenje sredstvo. Ovaj deo procesa ima za cilj pojačavanje dejstva beljenja sredstva kako bi se postigli brži i efikasniji rezultati.
  • Beljenje po Seansama:Postupak može zahtevati nekoliko seansi, a svaka seansa traje obično između 15 i 30 minuta, zavisno o proizvodu i koncentraciji beljenja sredstva koje se koristi.
  • Evaluacija i Održavanje:Nakon završetka seansi, stomatolog će oceniti postignuti rezultat. Pacijent će takođe dobiti preporuke o održavanju beljene boje zuba, uključujući pravilnu oralnu higijenu i izbegavanje faktora koji mogu izazvati ponovno tamnjenje zuba, kao što su konzumacija tamnih pića ili pušenje.

Prednosti laserskog beljenja zuba uključuju brze rezultate i smanjenje osetljivosti u poređenju sa nekim drugim metodama beljenja. Važno je napomenuti da rezultati mogu varirati od osobe do osobe, a održavanje bele boje zuba zavisi od životnih navika i pravilne oralne higijene pacijenta. Kao i kod svih stomatoloških procedura, preporučuje se konsultacija sa stomatologom pre nego što se odlučite za beljenje zuba kako bi se utvrdilo da li je ova procedura prava za vas.

Pošaljite upit

Pozovite nas ili popunite formular ispod i mi ćemo vas kontaktirati. Trudimo se da na sve upite odgovorimo u roku od 24 sata.