Intraoralno Skeniranje

Šta je Intraoralno Skeniranje?

Intraoralno skeniranje je napredna digitalna tehnika koja zamenjuje tradicionalne otiske gipsom. Koristeći visokotehnološke skenere, stomatolozi mogu detaljno dokumentovati strukturu zuba, desni i okolnih tkiva pacijenta, praveći tako precizan digitalni otisak oralnih regija.

Kako Funkcioniše Intraoralno Skeniranje?

Skeniranje se vrši pomoću posebnih intraoralnih skenera koji precizno beleže 3D slike pacijentovih oralnih struktura. Ove slike se trenutno prenose na računar, pružajući stomatolozima visokokvalitetne digitalne otiske za dalje analize i tretmane.

Koje Su Prednosti Intraoralnog Skeniranja?

  • Preciznost i Tačnost: Digitalni otisci pružaju visok nivo preciznosti, što je od suštinskog značaja za dijagnostiku i planiranje tretmana.
  • Udobnost za Pacijenta: Otpada potreba za neugodnim otiscima, čineći iskustvo pacijenta mnogo ugodnijim i bržim.
  • Brži Procesi: Digitalni otisci omogućavaju stomatolozima da brže planiraju i implementiraju tretmane, smanjujući vreme čekanja za pacijente.

Da Li Je Intraoralno Skeniranje Bolno?

Ne, intraoralno skeniranje je potpuno bezbolno. Pacijent jednostavno sedi dok stomatolog koristi skener da dokumentuje strukturu zuba. Ovaj proces je brz i udoban, pružajući potpunu zamenu za tradicionalne otiske.

Koliko Je Ova Tehnika Rasprostranjena?

Intraoralno skeniranje postaje sveprisutna praksa u modernim stomatološkim ordinacijama. Sve više stomatologa prelazi na ovu tehnologiju zbog njenih brojnih prednosti, uključujući eliminaciju potrebe za tradicionalnim otiscima.

Kako Ova Tehnika Utiče Na Izradu Protetskih Rešenja?

Digitalni podaci dobijeni intraoralnim skeniranjem direktno se koriste za izradu protetskih rešenja poput krunica, mostova i proteza. Ovo osigurava preciznost i savršeno prilagođene stomatološke restauracije, bazirane na preciznim digitalnim otiscima.

Intraoralno skeniranje zuba donosi novu eru u stomatološkoj praksi, pružajući pacijentima i stomatolozima benefite u brzini, preciznosti i udobnosti, dok istovremeno transformiše koncept tradicionalnih otisaka u savremene digitalne otiske. Sa sve većim usvajanjem ove tehnologije, očekuje se da će postati standard u savremenoj stomatologiji.

Pošaljite upit

Pozovite nas ili popunite formular ispod i mi ćemo vas kontaktirati. Trudimo se da na sve upite odgovorimo u roku od 24 sata.