Proteze na Implantima

Proteze na implantima: Revolucionarno Rešenje za Savršen Osmeh

U današnje vreme, značajan napredak u stomatologiji doveo je do razvoja efikasnih rešenja za nadoknadu izgubljenih zuba. Jedno od najinovativnijih i sveprisutnijih rešenja su proteze na implantima, koje ne samo da vraćaju funkcionalnost, već i pružaju estetski besprekoran osmeh.

Šta su proteze na implantima?

Proteze na implantima predstavljaju moderno i trajno rešenje za zamenu izgubljenih zuba. Osnovu ovog tretmana čine dentalni implantati, titanijumske vijci koje se postavljaju u vilicu pacijenta. Ovi implantati integrišu se sa kostima tokom vremena, pružajući čvrsto uporište za nadogradnju proteze. Glavna prednost ovog pristupa je stabilnost koju pruža protezi, omogućavajući pacijentima da se osećaju kao da imaju prirodne zube.

Proteze bez nepca: Inovacija u Stomatologiji

Jedan od inovativnih pristupa u oblasti proteza je razvoj proteza bez nepca. Ove proteze koriste implantate kako bi obezbedile potrebnu podršku, ali se razlikuju u dizajnu, eliminišući potrebu za tradicionalnim nepcem. Ova vrsta proteze pruža pacijentima ne samo estetsku prednost, već i povećanu udobnost i osećaj prirodnosti tokom govora i žvakanja.

Procedura uzrade proteza na implantima

  • Konsultacija i Planiranje: Pre početka bilo koje procedure, stomatolog će sprovesti temeljan pregled i razgovarati sa pacijentom o njihovim ciljevima i očekivanjima. Na osnovu toga, planiraće se procedura uzimanja otisaka i postavljanja implantata.
  • Ugradnja Implantata: Prvi korak je ugradnja implantata u vilicu pacijenta. Ovaj postupak obično uključuje malu hiruršku intervenciju gde se implantati postavljaju u kost. Nakon toga, pacijent prolazi kroz period ozdravljenja tokom kojeg implantati integrišu sa kostima.
  • Otisci i Dizajn Proteze: Kada implantati postanu čvrsto ukorenjeni, uzimaju se otisci vilica kako bi se izradila precizna proteza. Stomatolog i tehničar zajedno rade na dizajniranju proteze koja će se savršeno uklopiti u pacijentov osmeh.
  • Montaža Proteze: Nakon izrade proteze, ona se montira na implantate. Stomatolog pažljivo proverava prilagodljivost i funkcionalnost proteze, prilagođavajući je po potrebi kako bi postigao savršen rezultat.
  • Održavanje i Praćenje: Pacijent dobija uputstva o održavanju proteze i redovne kontrole se zakazuju kako bi se pravilno pratila integritet implantata i opšte zdravlje pacijenta.

Pošaljite upit

Pozovite nas ili popunite formular ispod i mi ćemo vas kontaktirati. Trudimo se da na sve upite odgovorimo u roku od 24 sata.