Mobilne Proteze za Decu

Šta su mobilne proteze za decu?

Mobilne proteze za decu, poznate i kao mobilni ortodontski aparati ili mobilne proteze za ispravljanje zuba, su ortodontski uređaji dizajnirani za decu kako bi pomogli u ispravljanju nepravilnosti u položaju zuba i vilica. Ovi uređaji su obično skidajući, što znači da ih deca mogu skinuti kad god je to potrebno, poput vremena za jelo, pranje zuba ili čišćenje uređaja.

  • Indikacije:

Mobilne proteze se često koriste kod dece koja imaju ortodontske probleme poput nepravilnog zagrižaja, rotacija zuba, razmaka između zuba ili drugih nepravilnosti u razvoju zuba i vilica.

  • Mobilne:

Ove proteze se mogu lako skinuti i ponovno postaviti, što omogućava deci da održe bolju oralnu higijenu i lakše održavaju proteze čistim.

  • Dizajnirane za Decu:

Mobilne proteze za decu su posebno dizajnirane kako bi odgovarale potrebama i anatomiji dečijih usta i vilica. Često su napravljene od laganih i bezbednih materijala.

  • Ispravljanje Problema sa Zubima:

Cilj mobilnih proteza je ispraviti nepravilnosti u položaju zuba i vilica kako bi se postigao pravilan zagrižaj, poboljšala funkcionalnost i estetika osmeha.

  • Period Lečenja:

Trajanje nošenja mobilnih proteza varira i zavisi od složenosti ortodontskih problema koje treba rešiti. Ortodont će precizirati plan lečenja i prilagoditi ga individualnim potrebama deteta.

  • Redovne Kontrole:

Deca koja nose mobilne proteze obično imaju redovne kontrole kod ortodonta kako bi se pratilo napredovanje lečenja i prilagodile proteze prema potrebi.

  • Ortodontske Brige:

Roditelji treba da sarađuju s ortodontom kako bi obezbedili da deca pravilno nose i održavaju svoje mobilne proteze, kao i da prate upute za negu i održavanje.

 

Ovi mobilni ortodontski uređaji igraju važnu ulogu u pravilnom razvoju zuba i vilica kod dece, obezbeđujući im zdrav osmeh i funkcionalan zagrižaj. Orthodontski tretman kod dece obično je najefikasniji kada se započne u ranom uzrastu, a mobilne proteze su jedan od načina za postizanje tih ciljeva.

Pošaljite upit

Pozovite nas ili popunite formular ispod i mi ćemo vas kontaktirati. Trudimo se da na sve upite odgovorimo u roku od 24 sata.