Metalokeramičke Krunice i Mostovi

Šta su metalokeramičke krunice?

Metalokeramičke krunice predstavljaju stomatološke restauracije koje kombinuju metalnu osnovu sa keramičkim slojem kako bi pružile estetski i funkcionalni izgled zuba. Ovaj tip krunica je često korišćen u stomatologiji, posebno za obnavljanje posteriornih (žvakaćih) zuba, gde je potrebna veća izdržljivost.

Sastav Metalokeramičkih Krunica:

  1. Metalna Osnova: Osnova metalokeramičkih krunica je metalna legura, obično od kobalta i hroma. Ova metalna osnova pruža čvrstoću i izdržljivost.
  2. Keramički Sloj: Metalna osnova prekrivena je slojem keramike. Ovaj keramički sloj daje krunici estetski izgled sličan prirodnim zubima.

Prednosti Metalokeramičkih Krunica:

  1. Izdržljivost: Metalokeramičke krunice su često korišćene za restauraciju posteriora jer metalna osnova pruža potrebnu izdržljivost i čvrstoću za žvakanje hrane.
  2. Estetika: Keramički sloj omogućava da krunice izgledaju prirodno i estetski privlačno, posebno kada je reč o prednjim zubima.
  3. Dugotrajan Rezultat: Metalokeramičke krunice su poznate po dugotrajnom i pouzdanom rezultatu.

Upotreba Metalokeramičkih Krunica:

  1. Restauracija Posteriornih Zubiju: Zahvaljujući svojoj izdržljivosti, metalokeramičke krunice često se koriste za obnavljanje posteriornih zuba koji su izloženi većem pritisku tokom žvakanja.
  2. Korekcija Oštećenja Zuba: Metalokeramičke krunice se koriste za obnavljanje zuba koji su oštećeni traumom, parodontalnim bolestima ili karijesom.
  3. Pomoć kod Protetike: Metalokeramičke krunice često se koriste kao osnova za mostove ili proteze, pružajući potrebnu čvrstoću i podršku.

Pošaljite upit

Pozovite nas ili popunite formular ispod i mi ćemo vas kontaktirati. Trudimo se da na sve upite odgovorimo u roku od 24 sata.