Folije za Ispravljanje Zuba

Šta su Folije za Ispravljanje Zuba?

Folije za ispravljanje zuba, često nazivane i „aligner“ folijama, predstavljaju alternativni pristup ispravljanju nepravilnosti u položaju zuba. Ovaj sistem se razlikuje od tradicionalnih fiksnih proteza, a najpoznatiji primer takvog sistema je Invisalign.

Evo ključnih karakteristika folija za ispravljanje zuba:

Transparentnost:

  • Folije za ispravljanje zuba su prozirne, gotovo neprimetne kada se nose, čime pružaju diskretno rešenje za ljude koji žele neprimetan način za ispravljanje svojih zuba.

Skidajuće:

  • Ove folije su skidajuće, što znači da pacijenti mogu ukloniti folije tokom jela, pranja zuba ili posebnih prilika. Ovaj aspekt olakšava održavanje oralne higijene tokom lečenja.

Individualno Prilagođene:

  • Svaka folija je individualno prilagođena pacijentu na osnovu digitalnog otiska zuba. Tokom lečenja, pacijenti postepeno prelaze na nove folije, svaka od njih postavljena tako da postepeno pomera zube ka željenom položaju.

Komfor:

  • Folije su obično napravljene od fleksibilnih i udobnih materijala, minimizirajući iritaciju i nelagodnost. Pacijenti često navode da su folije udobnije u poređenju s tradicionalnim metalnim bravicama.

Vreme Lečenja:

  • Vreme trajanja lečenja folijama zavisi od kompleksnosti ortodontskih problema. U nekim slučajevima, folije mogu biti efikasne u rešavanju manjih do srednje velikih ortodontskih problema.

Sistem Kontrole:

  • Pacijenti obično imaju redovne kontrole s ortodontom, koji prati napredak i prilagođava plan lečenja.

Indikacije:

  • Folije za ispravljanje zuba su često pogodne za osobe s manjim ili umerenim ortodontskim problemima poput nepravilnog zagrižaja, razmaka između zuba ili blage rotacije zuba.

Invisalign je jedan od najpoznatijih sistema za ispravljanje zuba folijama, ali postoje i drugi proizvođači koji nude slične proizvode. Važno je napomenuti da neki kompleksniji ortodontski problemi i dalje zahtevaju tradicionalne fiksne proteze. Odluka o vrsti ortodontskog tretmana zavisi od individualnih potreba, preferencija i dijagnoze pacijenta, a ortodont će pružiti preporuke na osnovu analize konkretnog slučaja.

Pošaljite upit

Pozovite nas ili popunite formular ispod i mi ćemo vas kontaktirati. Trudimo se da na sve upite odgovorimo u roku od 24 sata.