Fileri

Šta su Fileri?

Filere, ili dermalne filere, često se koriste u estetskoj medicini kako bi se popunile bore, volumiziralo lice i poboljšala opšta tekstura kože. Ovi tretmani omogućavaju brze i gotovo trenutne rezultate.

  • Sastav Filera:Fileri su supstance koje se ubrizgavaju u kožu kako bi popunile bore, izravnale nepravilnosti i dale licu mlađi izgled. Često se koriste supstance poput hijaluronske kiseline, kalcijum hidroksiapatita, polimetilmetakrilata i drugih.
  • Hijaluronska Kiselina:Hijaluronska kiselina je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u filerima. To je prirodna supstanca prisutna u ljudskom organizmu koja ima sposobnost zadržavanja vode, čime se povećava volumen kože.
  • Primena Filera:Fileri se koriste za tretiranje bora, popunjavanje usana, oblikovanje jagodica i brade, kao i za druge estetske svrhe. Mogu se primeniti na različite delove lica kako bi se postigao željeni izgled.
  • Postupak:Postupak ubrizgavanja filera obično traje nekoliko minuta i može se izvesti u ordinaciji dermatologa ili plastičnog hirurga. Pacijent može osetiti blagu nelagodnost tokom ubrizgavanja, ali se često koriste fileri sa lokalnim anesteticima kako bi se smanjila nelagodnost.
  • Rezultati i Trajanje:Rezultati filera su obično odmah vidljivi, a puni efekti postaju evidentni u narednim danima nakon tretmana. Trajanje rezultata zavisi od tipa filera, ali obično traje od nekoliko meseci do godine dana.
  • Nuspojave i Bezbednost:Nuspojave su obično blage i prolazne, uključujući crvenilo, oticanje ili modrice na mestu ubrizgavanja. Važno je izbegavati prekomernu upotrebu filera kako bi se izbegao neprirodan izgled.
  • Kontraindikacije:Neki ljudi, poput trudnica ili osoba sa određenim alergijama, mogu biti kontraindikovani za primenu filera.
  • Individualni Pristup:Važno je prilagoditi tretman prema individualnim potrebama i ciljevima pacijenta, čime se postiže prirodan i uravnotežen izgled.

Pre nego što se odlučite za filere, preporučuje se konsultacija sa stručnjakom u oblasti estetske medicine kako bi se razgovaralo o vašim ciljevima i utvrdila najbolja opcija za postizanje željenih rezultata.

Pošaljite upit

Pozovite nas ili popunite formular ispod i mi ćemo vas kontaktirati. Trudimo se da na sve upite odgovorimo u roku od 24 sata.