PRP Tretman

Šta je PRP Tretman?

PRP, ili plazma bogata trombocitima, tretman je koji koristi sopstvenu krv pacijenta kako bi se podstakla regeneracija tkiva. Ova terapija postala je popularna u estetskoj medicini i dermatologiji zbog svoje sposobnosti da poboljša teksturu kože, podstakne rast kose i podmladi izgled.

  • Postupak:

Postupak PRP tretmana uključuje vađenje malog uzorka krvi pacijenta. Zatim se taj uzorak obrađuje kako bi se izdvojila plazma bogata trombocitima. Ova plazma, koja sadrži koncentrisane faktore rasta, ubrizgava se nazad u kožu ili druga ciljana područja.

  • Faktori Rasta:

Plazma bogata trombocitima sadrži različite faktore rasta, uključujući epidermalni faktor rasta (EGF), fibroblastni faktor rasta (FGF), i drugi. Ovi faktori stimulišu regeneraciju i obnavljanje tkiva.

  • Primena PRP-a:

PRP tretman se često primenjuje za:

Lice: Za poboljšanje teksture kože, smanjenje bora i stimulaciju proizvodnje kolagena.

Koža glave: U tretmanima protiv opadanja kose i podsticanju rasta kose.

Lečenje ožiljaka: Za smanjenje vidljivosti ožiljaka i poboljšanje tonusa kože.

  • Estetski Efekti:

PRP može poboljšati tonus kože, smanjiti fine linije i bore, poboljšati hidrataciju i doprineti zdravom sjaju kože.

  • Postupak Tretmana:

Sam tretman obično traje oko sat vremena, uključujući vreme potrebno za obradu krvi i ubrizgavanje plazme. Postupak se može ponavljati u serijama kako bi se postigli optimalni rezultati.

  • Nuspojave:

Nuspojave su obično minimalne, a mogu uključivati blagu iritaciju ili crvenilo na mestu ubrizgavanja. Ove nuspojave obično brzo prolaze.

  • Trajanje Efekta:

Trajanje efekta PRP tretmana varira, ali se obično preporučuje serija tretmana sa redovnim održavanjem kako bi se održali rezultati.

  • Kontraindikacije:

Osobe sa određenim zdravstvenim stanjima ili alergijama mogu biti kontraindikovane za PRP tretman. Takođe, trudnice i dojilje trebaju konsultovati svog lekara pre tretmana.

PRP tretman predstavlja prirodnu i bezbednu opciju u estetskoj medicini, ali je važno da ga izvodi kvalifikovan i iskusan stručnjak. Konsultacija sa dermatologom ili drugim licenciranim zdravstvenim profesionalcem pomaže u utvrđivanju da li je PRP tretman odgovarajuća opcija za vaše potrebe.

Pošaljite upit

Pozovite nas ili popunite formular ispod i mi ćemo vas kontaktirati. Trudimo se da na sve upite odgovorimo u roku od 24 sata.