Mezoterapija

Šta je Mezoterapija?

Mezoterapija je estetski tretman koji uključuje ubrizgavanje malih doza aktivnih supstanci, poput vitamina, minerala, aminokiselina i drugih hranljivih materija, direktno u kožu. Ovaj postupak ima za cilj poboljšati izgled kože, podstaći regeneraciju tkiva, hidrirati kožu i smanjiti vidljivost bora.

  • Aktivne Supstance:

Supstance koje se koriste u mezoterapiji variraju, ali često uključuju hijaluronsku kiselinu, vitamine       (npr. vitamin C, vitamin E), minerale, aminokiseline i druge hranljive sastojke. Ove supstance se biraju u skladu sa specifičnim potrebama pacijenta i ciljevima tretmana.

  • Primena Mezoterapije:

Mezoterapija se često primenjuje za lice, vrat, dekolte i skalp. Tretman može poboljšati tonus kože, smanjiti fine linije i bore, poboljšati hidrataciju, te podstaći proizvodnju kolagena.

  • Postupak:

Tokom tretmana, aktivne supstance se ubrizgavaju vrlo plitko u kožu pomoću tankih iglica. Postupak obično nije bolan, a može se primeniti lokalni anestetik kako bi se smanjila nelagodnost.

  • Trajanje i Serije Tretmana:

Trajanje mezoterapije može varirati, ali obično traje oko 30 minuta. Za postizanje optimalnih rezultata, preporučuje se serija tretmana sa određenim vremenskim razmacima.

  • Rezultati:

Pacijenti obično primećuju poboljšanja u teksturi kože i hidrataciji. Međutim, rezultati mogu varirati, a postizanje željenih rezultata zahteva vreme.

  • Nuspojave i Bezbednost:

Mezoterapija se obično smatra bezbednom, ali moguće nuspojave uključuju crvenilo, oticanje ili modrice na mestu ubrizgavanja. Ove nuspojave su obično blage i prolazne.

  • Indikacije:

Mezoterapija se može koristiti za tretiranje različitih estetskih problema, uključujući starenje kože, fine linije, bore, ožiljke, celulit i gubitak kose (u slučaju tretmana skalpa).

  • Kontraindikacije:

Osobe sa određenim zdravstvenim stanjima, trudnice ili osobe sa alergijama na određene supstance mogu biti kontraindikovane za mezoterapiju.

Važno je da tretman izvodi kvalifikovani i obučeni stručnjak, kao što je dermatolog ili licencirani estetičar. Pre tretmana, konsultacija sa stručnjakom će pomoći u određivanju najbolje prilagođenog plana tretmana i postizanju željenih estetskih ciljeva.

Pošaljite upit

Pozovite nas ili popunite formular ispod i mi ćemo vas kontaktirati. Trudimo se da na sve upite odgovorimo u roku od 24 sata.