Lipoliza

Šta je Lipoliza?

Lipoliza je estetski tretman koji se koristi za smanjenje lokalizovanih masnih naslaga na telu. Ovaj postupak ima za cilj razgradnju masnih ćelija i eliminaciju viška masnog tkiva, čime se postiže smanjenje obima tela.

  • Tipovi Lipolize:

Postoje različite metode lipolize, a dve glavne kategorije su:

Hemijska Lipoliza: Koristi se ubrizgavanjem hemijskih supstanci, poput fosfatidilholina, direktno u masne naslage kako bi se razgradile masne ćelije.

Laserska Lipoliza: Koristi lasersku energiju za razbijanje masnih ćelija. Ova metoda često uključuje lasersko zračenje koje se primenjuje kroz kožu.

  • Primena Lipolize:

Lipoliza se često primenjuje na područjima gde se nakupljaju masne naslage, kao što su trbuh, bokovi, bedra, zadnjica ili brada. Međutim, postoji ograničenje u količini masnog tkiva koje se može tretirati tokom jednog tretmana.

  • Postupak:

Tokom lipolize, supstance ili laserska energija se ubrizgavaju ili primenjuju na određena područja. Različite metode mogu zahtevati više tretmana kako bi se postigli optimalni rezultati.

  • Rezultati:

Rezultati lipolize mogu varirati, a vidljivi su nakon nekoliko nedelja. Ovaj tretman može dovesti do smanjenja obima tela, poboljšanja konture i uklanjanja neželjenih masnih naslaga.

  • Trajanje Efekta:

Trajanje efekta lipolize može zavisiti od različitih faktora, uključujući vrstu tretmana, karakteristike pacijenta i stil života. Redovno vežbanje i zdrava ishrana doprinose održavanju postignutih rezultata.

  • Nuspojave:

Nuspojave lipolize mogu uključivati privremeno crvenilo, oticanje, modrice ili osetljivost na mestu tretmana. Ove nuspojave obično prolaze u kratkom vremenskom periodu.

  • Kontraindikacije:

Osobe sa određenim zdravstvenim stanjima, trudnice i dojilje mogu biti kontraindikovane za lipolizu. Takođe, važno je izbegavati lipolizu na područjima sa oštećenom kožom ili infekcijama.

 

Važno je napomenuti da lipoliza nije zamena za zdrav način života, uključujući redovno vežbanje i balansiranu ishranu. Pre nego što se odlučite za ovakav tretman, preporučuje se konsultacija sa stručnjakom kako bi se razgovaralo o vašim ciljevima, očekivanjima i potrebama.

Pošaljite upit

Pozovite nas ili popunite formular ispod i mi ćemo vas kontaktirati. Trudimo se da na sve upite odgovorimo u roku od 24 sata.